Ana SayfaLeasing-Faktoring100 milyar doların peşinde---

100 milyar doların peşinde

1 / 4
100 milyar doların peşinde
07 Aralık 2012 - 16:30 www.finansgundem.com

Faktoringçiler, dört gözle bekledikleri yasalarına 21 Kasım itibarı ile kavuştu. Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile birlikte sektör de orta vadede gözünü yıllık yüzde 30’lu büyümelere dikti. Yeni yasayla birlikte faktoring algısındaki yanlışlıkların ve kafa karıştırıcı algıların silineceğini söyleyen Faktoring Derneği Başkanı Zafer Ataman, artık faktoringçilerin tam anlamıyla bir finansman şirketi olarak adlandırılacaklarını dile getiriyor. 2015 yılında sektör olarak kendilerine 100 milyar dolarlık bir ciro hedefi koyan faktoringçiler, yeni yasanın kendilerine sağladığı imkanlarla bu rakama ulaşmanın çok da zor olmadığı konusunda hemfikir. Zafer Ataman da bu doğrultuda hem yurt içi hem de yurt dışı faktoringinde orta vadeli önemli atılımlar gerçekleştireceklerini belirtirken, yeni yasayı ve bunun sektöre etkisini Ekonomist’ten Mustafa Gündoğdu’ya şöyle değerlendirdi:
Faktoring yasasına kavuşmak için uzun yıllardır bekleyişteydiniz. Yeni yasaya kavuşma sürecini biraz anlatır mısınız?
2009'da Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu taslağı hazırlanarak Meclis'e gönderilmişti. Mayıs 2012'de bu taslak ikinci kez Meclis’e gönderildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen taslak, BDDK'nın önemli desteği ile sektörün ihtiyaçları doğrultusunda talep ettiğimiz değişikliklerin bir bölümünün yapıldığı haliyle Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Ardından TBMM Genel Kurul gündemine alındı. Genel Kurul'da yapılan görüşmelerin ardından da kanun taslağı, 21 Kasım tarihinde onaylandı.
Bundan sonra sektörde ne gibi değişim ve gelişmeler bekliyorsunuz?
Bu yasayla birtakım algı sıkıntılarını ortadan kaldırmayı planlıyoruz. Çünkü bu algı sıkıntılarıyla faktoring sektörü imaj kaybına uğramıştı. Bugün itibariyle devletin sahiplenmesi ile sektörün daha iyi bir yere geleceğini düşünüyoruz. Finans gibi önemli bir konu, yasal bir düzlemeye kavuştu. En azından artık tam anlamıyla bir finansman şirketi olarak adlandırılıyor faktoringçiler.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster