Foto GaleriGündemUzmanları yanıtladı: İşte Omikron olanların en çok sorduğu sorular!

Uzmanları yanıtladı: İşte Omikron olanların en çok sorduğu sorular!

7 / 13 Uzmanları yanıtladı: İşte Omikron olanların en çok sorduğu sorular!
19 Ocak 2022 - 15:11

NE YEMELİYİM, YEMEMELİYİM? VİTAMİN KULLANMALI MIYIM?

İFTİHAR KÖKSAL: Kovid-19’da hangi varyant olursa olsun özel bir beslenme önerisi yoktur. Tüm viral hastalıklarda olduğu gibi bol sıvı almak, sağlıklı beslenmek, şekerli, yağlı gıdalardan uzak durmak, protein, karbonhidrat ve yağları dengeli tüketmek, meyve ve sebze tüketmek gerekir. Aşırı gıda takviyelerinden ve aşırı vitamin kullanmaktan uzak durmalıdır. Maalesef bu süreçte ülkemizde aşırı vitamin kullanımı olmuştur. Yapılan çalışmalar sadece D vitamini ve çinkonun kesin olmamakla birlikte katkı sağlayacağını, diğer vitaminlerin çok etkili olmadığını göstermiştir. İştahsızlığı olan kişiler aşırıya kaçmamak koşulu ile vitamin takviyesi alabilirler.

ALPER ŞENER: Bağışıklığı güçlendirmek için fast food dışında geleneksel ev yemekleri ve katkısız ürünler tüketilmeli. Sağlıklı beslenme konsepti içinde takviyeler de alınabilir ama tabii gerekli durumlarda. Örneğin Vitamin D3 düzeyi normal birinin vitamin D almasına gerek yok. Vitaminler mutlaka hekim veya bu konuya hakim kişilerin denetiminde kullanılmalı ve eczaneden alınmalı. İnternetten bu tarz ürünleri almayın çünkü saklanma-transfer koşulları belli olmayan denetimsiz satış şartları nedeniyle muhatabınızın olmadığı durumlar söz konusu olabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster