Foto GaleriGündemUzmanlar yanıtladı: İlk kez gribin altına düşen korona bitiyor mu?

Uzmanlar yanıtladı: İlk kez gribin altına düşen korona bitiyor mu?

9 / 11 Uzmanlar yanıtladı: İlk kez gribin altına düşen korona bitiyor mu?
14 Mart 2022 - 10:06

AYNI ANDA GÖRÜLEN DELTA+OMİKRON

Moderna Sağlık Görevlisi Paul Burton, koronavirüsün endişe oluşturan varyantlarıyla ilgili yaptığı son açıklamasında hem Delta hem de Omikron varyantına aynı anda yakalanmanın yeni ve daha tehlikeli bir varyantın ortaya çıkmasına neden olabileceğini vurguladı.

Böyle bir durumun özellikle bağışıklığı baskılanmış kişilerde görülebileceğini belirten Burton, söz konusu kombinasyonun Kovid-19'un daha kötü semptomlarının oluşması ihtimalini doğuracağını kaydetti.

Rusya Vektör Viroloji Araştırma Merkezi Başkanı Aleksandr Semyonov da kişilerin aynı anda iki varyanta yakalanabileceğini açıklamıştı. Ancak Semyonov, bu durumun "oldukça nadir" görülebileceğini söylemişti.

İlk gerçek Delta+Omikron kombinasyonuna dair deliller de Fransa'da Pasteur Enstitüsü’nde yapıldı ve "Delta+Omikron’un yaygınlaşması mümkün olabilir" denildi. Peki Delta+Omikron’un ortak hareket ederek yaygınlaşması salgını başa döndürür mü?

Prof. Dr. Derya Unutmaz, “Daha önce bu konuda veriler paylaşılmıştı ama çok güvenilir değildi. Pasteur Enstitüsü odaklı ortaya çıkan sonuçlara baktığımızda daha güvenilir olduğunu söylemek mümkün” dedi ve her iki varyantın ortak bulaşmasıyla ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Fransa’da birkaç böyle vaka görülünce üzerinde yoğun bir şekilde çalıştılar. Amerika’da da vakalar olduğu söyleniyor. Ama ben bunun daha bulaşıcı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü eğer öyle bir durum olsaydı çok yüksek oranda görürdük. Eğer yaygınlaşırsa aşısız kişilerde ölümcül seyredebilir ama bu ikilinin çok büyüyeceğini düşünmüyorum.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster