Foto GaleriGündemUzmanlar yanıtladı: İlk kez gribin altına düşen korona bitiyor mu?

Uzmanlar yanıtladı: İlk kez gribin altına düşen korona bitiyor mu?

5 / 11 Uzmanlar yanıtladı: İlk kez gribin altına düşen korona bitiyor mu?
14 Mart 2022 - 10:06

İLK KEZ GRİPTEN ÖLÜM RİSKİNİN ALTINA İNDİ

2020 ve 2021’in başlarına kadar koronavirüsle ilgili en büyük endişe, virüsün gripten daha ölümcül olduğuydu. 2020’nin sonlarına doğru Lancet Respiratory Medicine dergisinde yayımlanan bir araştırmada, hastanede yatan koronavirüs hastaları arasındaki ölüm oranının grip hastalarından neredeyse üç kat daha yüksek olması vurgulanıyordu.Bu araştırmadan birkaç ay sonra Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus Kovid-19 ile gribi kıyaslayarak "Kovid-19'un ölüm oranının gripten 10 kat daha fazla olduğu tahmin edilmekte" demişti. Fakat bugün gelinen noktada Kovid’den ölüm riski, ilk defa gripten ölüm olasılığının altına indi.

Daily Mail’in İngiltere’deki koronavirüs verilerinden oluşarak yaptığı analize göre, Kovid’in gripten daha az ölümcül olduğunun altı çizildi. İncelenen verilerde korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin oranı, grip virüsünden vefat edenlerin oranının 2-3 kat altında olduğu açıklandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster