Foto GaleriGündemUzmanlar yanıtladı: İlk kez gribin altına düşen korona bitiyor mu?

Uzmanlar yanıtladı: İlk kez gribin altına düşen korona bitiyor mu?

4 / 11 Uzmanlar yanıtladı: İlk kez gribin altına düşen korona bitiyor mu?
14 Mart 2022 - 10:06

“YENİ VİRÜSLERE KARŞI HAZIRLIK YAPMALIYIZ”

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğum ABD'de Jackson Laboratuvarı Enstitüsü'nde Baş Araştırmacı olarak çalışan İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Unutmaz, “Aralık ayında durumun bu noktaya geleceğini biliyorduk. Omikron ile birlikte pandeminin bitişinin hızlanacağını öngörmüştük” dedi ve ekledi:

“Bunun iki temel nedeni var. Birincisi aşılanmanın çok yüksek oranlara ulaşması, ikincisi de Omikron’un çok bulaşıcı olması. Öyle ki aşı olanlar bile Omikron’a yakalandılar. Ama ağır hastalıklar ve ölümler çok düşük kaldı. Bunun da esas nedeni daha önce Omikron’a karşı bağışıklık oluşmuş olması. Özetle milyon düzeyine ulaşan vakalarda ölümler orantısal olarak artmadı. Omikron çok fazla insanı enfekte ettiği için kendi bağışıklığını oluşturmuş oldu. Aşısı eksik olanların da bir kısmı hayatını kaybetti.”

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper Şener ise “Omikron çok bulaşıcı bir varyant. Bu nedenle aşılamayla yapmaya çalıştığımız sürü bağışıklığına olumlu katkı yaptı" dedi ve bulaş zincirinin kesilmesinin bireysel ve toplumsal önlemlerle mümkün olacağını söyleyerek şu bilgileri paylaştı:

"Aslında bu da en zoru… Ama her ne olursa olsun doğada yani hayvanlar arasında dolaşımı devam edecek olan varyant riskinin bitmesi mümkün değil. Bu aşamadan sonra olası yeni tip virüsler ve varyantlara karşı hazırlık yapmalıyız.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster