Foto GaleriGündemUzmanlar yanıtladı: İlk kez gribin altına düşen korona bitiyor mu?

Uzmanlar yanıtladı: İlk kez gribin altına düşen korona bitiyor mu?

11 / 11 Uzmanlar yanıtladı: İlk kez gribin altına düşen korona bitiyor mu?
14 Mart 2022 - 10:06

Prof. Dr. Alper Şener ise hem Delta+Omikron gibi varyantlara karşı hem de Prof. Dr. Unutmaz'ın altını çizdiği 65 yaş üstü kişiler için ‘pankorona’ aşılarının hızla saha çalışmalarını yapılması gerektiğini vurguladı ve ekledi:

"Pankorona aşıları tüm varyantlara karşı etkin olan aşı… Hem mevcut hem de olası gelebilecekler için çok önemli. Dördüncü doz aşıyı ihmal etmemek gerekiyor tabii ama Pankorona aşıların çalışmaları biter ve dünyaya dağıtılırsa daha faydalı olacaktır. Eğer Pankorona aşıları biterse bu rapel aşılama mı olacak? Ya da yeni aşı ile aşılanma mı olacak? bunun için de bu aşı çalışmalarının bu yaz açıklanacak sonuçlarına görmek gerekiyor."

Omikron'un diğer varyantlara oranla daha hafif seyrettiğini biliyoruz. Bu noktada cevaplanmayı bekleyen en önemli soru, 'Bu hafif atlatma durumu, Kovid-19'un bıraktığı hasarları da azaltıyor mu?' Konuyla ilgili Prof. Dr. Alper Şener, "Hasar tespitinde iki uç görülüyor. Çok ciddi hasar bıraktıkları da var, hiç hasar bırakmadıkları da..." dedi ve ekledi: "Örneğin oksijen tüpüne bağlı yaşamlar görüldü. Burada asıl belirleyici olan uzun covid yapma potansiyeli daha mı az, çok daha mı fazla? Bunun da yanıtı henüz tam olarak belli değil."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster