Foto GaleriTeknolojiTwitter'da yeni dönem: Musk'ın değiştirmesi beklenen 5 şey!

Twitter'da yeni dönem: Musk'ın değiştirmesi beklenen 5 şey!

3 / 9 Twitter'da yeni dönem: Musk'ın değiştirmesi beklenen 5 şey!
27 Nisan 2022 - 09:56

Twitter'da değişen ilk durum şirketin sahiplik yapısı. Uzun süre borsaya açık olan Twitter artık bir SpaceX gibi bir özel şirkete dönüştü. Bu da yönetim kurulunun etkisini azaltacak, patronun yani Elon Musk isteklerinin öne çıkmasını sağlayacak.

İşte NTV'den Ahmet Bal'ın derlediği habere göre; patron şirketi Twitter'da yaşanması beklenen 5 önemli değişiklik;

1- İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMI GENİŞLEYECEK

Elon Musk, Twitter'ı dijital bir kamusal alan olarak nitelendiriyor. Ünlü Alman sosyolog Jürgen Habermas'ın tanımıyla kamusal alan bütün fikirlerin açık bir şekilde paylaşıldığı alan anlamına geliyor. Musk, Twitter yönetiminin içerik kısıtlamalarına uzun süredir karşı çıkıyor.

Musk, Twitter için "İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır" ifadelerini kullanıyor. Elon Musk'a göre saldırgan ama yasal sınırlar içerisinde olan paylaşımlar kaldırılmamalı. Musk, bir TED konuşmasında, "Eğer gri bölgedeyse tweet kalmalı" demişti.

Elon Musk'ın bu hamlesinin saldırganlar, troll ve zorbalara alan açacağını düşünen uzmanlar bulunuyor. Bir diğer sorun ise mezenformasyon ve defenformanyonun artacağı yönünde. Bu kapsamda eski ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabının da yeniden açılabileceği konuşuluyor. Kongre baskını sonrası hesabı kapatılan Trump kendi sosyal medya platformunu kurmuştu. Eski Başkan Twitter'a geri dönmeyeceğini söyledi. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster