Foto GaleriYaşamTürkiye için kırmızı alarm: Bu kuşları bir daha göremeyebiliriz!

Türkiye için kırmızı alarm: Bu kuşları bir daha göremeyebiliriz!

6 / 9 Türkiye için kırmızı alarm: Bu kuşları bir daha göremeyebiliriz!
20 Ekim 2021 - 13:39

KÜLTÜRÜMÜZDE ÇOK BÜYÜK BİR YERE SAHİP

Edebiyattan şiire, müzikten süsleme sanatlarına kadar hayatımızın her alanında yer bulan kuş türleri ne yazık ki son dönemde yok olmanın eşiğinde. Üstelik bu tehlikeyi yaşayan türler arasında bazılarının durumu da oldukça kritik. Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Kuş Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KUŞMER) - Merkez Müdürü ve Öğretim Üyesi Dr. Emrah Çelik, durumun vahametini şu sözlerle ifade ediyor: “Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN 2021), yaklaşık 38 bin 500 tür yok olması ile karşı karşıya olduğu ve bu, tüm değerlendirilen türlerin yüzde 28’ni oluşturduğunu rapor etmiştir.”

Dünya üzerinde 11 bin 237 kuş türünün yaşadığını ifade eden Dr. Emrah Çelik, bunun yüzde 14’üne tekabül eden bin 573 türünün ise çeşitli kategorilerde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunun altını çizdi. Durumun Türkiye için de geçerli olduğunu vurgulayan Emrah Çelik, Türkiye’de 491 kuş türünün yaşadığının ve bunun da 52’sinin tehdit altında olduğunu belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster