Foto GaleriYaşamTürkiye için kırmızı alarm: Bu kuşları bir daha göremeyebiliriz!

Türkiye için kırmızı alarm: Bu kuşları bir daha göremeyebiliriz!

5 / 9 Türkiye için kırmızı alarm: Bu kuşları bir daha göremeyebiliriz!
20 Ekim 2021 - 13:39

BOĞAZİÇİ BİR KUŞ CENNETİ

Boğaziçi'nin ormanlık ve tepelik alanlarında dinlenen bu kuş türleri sonrasında Anadolu'yu kat ederek Hatay'a kadar ulaşıyor. Bu kuşların ağırlıklı olarak göç dönemleri bahar aylarına denk geliyor. Türkiye'nin bir diğer önemli göç rotası ise İstanbul'un yüzlerce kilometre uzağındaki Artvin'de.

Doğu Avrupa, Kuzey Avrupa ve Orta Asya'dan gelen yüzlerce çeşit kuşun dinlenme noktası olan Artvin'de özellikle Borçka ilçesi bu yönüyle oldukça ünlü. Yüzlerce kilometreyi havada süzülerek kat eden onlarca farklı türdeki kuş, Artvin'deki molalarının ardından yolculuklarına tıpkı İstanbul'dan yola çıkan kuşlar gibi Hatay ve Gaziantep yönüne doğru devam ediyor.

Leylek, güvercin, kırlangıç, kartal, pelikan gibi çok sayıda kuş, Avrupa ve Asya'dan Afrika'ya doğru gerçekleştirdikleri bu göç yolculuğunda Türkiye'de çok sayıda alanda dinlendikleri gibi önemli sayıda kuş nüfusu da yurdun farklı yerlerinde yaşıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster