Foto GaleriEkonomiTakipteki kredilerde alacak sendromu

Takipteki kredilerde alacak sendromu

7 / 12 Takipteki kredilerde alacak sendromu
03 Ekim 2019 - 11:40

“Şirket olarak inşaat, otomotiv, ambalaj, mobilya, ulaşım, soğutma, izolasyon ve mimari sistemler gibi sektörlere özel çözümler ve ürünler üretiyoruz. Bu sebeple farklı sektörlerde hizmet veren ge-niş bir müşteri portföyümüz bulunuyor. Yurt içinde satışlarda en çok inşaat sektöründe sorunlu alacaklara rastlıyoruz. Diğer sektörlerde sorunlu alacak yüzdesi 10-15 arasıyken inşaat sektöründe bu oran dönemsel olarak yüzde 40’lara kadar çıkabiliyor.”

Öte yandan ölçek bazında da şirketlerin alacak sorunları farklılık gösteriyor. Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, kendi sektörlerinde özellikle küçük ölçekli işletmelerin sorunlu alacak oranının biraz daha yüksek olduğunu dile getiriyor. “Rekabetçi piyasada ayakta kalabilmek adına yapılan daha riskli satışlar, şirketlerin alacak sorunlarının artmasına sebebiyet veriyor” diyor. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster