Foto GaleriEkonomiTakipteki kredilerde alacak sendromu

Takipteki kredilerde alacak sendromu

10 / 12 Takipteki kredilerde alacak sendromu
03 Ekim 2019 - 11:40

ÇIKIŞ ARAYIŞI SÜRÜYOR

Peki sektörler alacak sorunu için nasıl bir çıkış arayışında? Vural Ak, çarkların yeterince hızlı dönmediği bir ortamda kârlılıkların gerilediğini söylüyor. “Tüm sektörlerin ortalama öz sermaye kârlılığı yüz-de 5’lerin altında” diyen Ak, çözümü şöyle ortaya koyuyor: “Operasyonel kiralama sektörünün bir finansal üst kurul tarafından denetim/gözetim ve regülasyonu halen çok kritik bir konu. Onun dışında alacak sigortası gibi ülkemiz için görece yeni ürünlerin piyasaya adaptasyonuyla ilgili çalışmalar yapılabilir.” Erham Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Hamdullah Ceylan, sektörün ilk refleksinin yeniden yapılandırma ve vade uzatımı olduğunu ifade ediyor. “Yapılması gereken olabildiği kadarıyla riski kapatmak ve likiditasyon yoluyla sürdürülebilirliği sağlamak olmalı” diyor.

Porland Pazarlama Grup Müdürü Ümran Ünsal da şirketlerin likitte kalmayı, değişen finansal verileri düzgün şekilde okuyarak yatırım kararlarını erteleyerek daha temkinli adımlar atmayı tercih et-tiklerini söylüyor.


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster