Foto GaleriEkonomiTakipteki kredilerde alacak sendromu

Takipteki kredilerde alacak sendromu

1 / 12 Takipteki kredilerde alacak sendromu
03 Ekim 2019 - 11:40

Son 9 yılda takipteki krediler yaklaşık 6 kat arttı ve bu yılın ilk yarısında 116 milyar TL'ye ulaştı. Yani sorunlu alacak problemi sadece bankacılıkta değil neredeyse tüm sektörlerde yaşanıyor. Daralan inşaat ve otomotivde sorunlu alacak oranının yüzde 30/ tekstilde yüzde 35 olduğu tahmin ediliyor. Bu tablonun sektör ve şirketlere faturası ise oldukça ağır. Nakit akışı bozulan şirketlerin finansman maliyeti artarken/ kârlılıkları düşüyor, istihdam kesintiye uğruyor, yatırımlar duruyor.

Sorunlu alacak oranı denince hiç kuşkusuz herkesin aklına finans sektörü geliyor. Ancak sadece finansta değil neredeyse bütün sektörlerde sorunlu alacak problemi yaşanıyor. Hatta iş dünyasında son günlerde belki de en çok konuşulan konuların başında geliyor. Adı bizde saklı bir iş insanının “Piyasada ciddi bir ödeyememe sorunu var. Her geçen gün alacaklarımızı tahsil etmekte daha çok zorlanıyoruz. Finansmanda sıkıntısı olmayan bile piyasada bozulan dengeler nedeniyle ödemelerini geciktirme eğiliminde” sözleri de bu gerçeği yansıtıyor.


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster