Foto GaleriYaşamSofranızdan eksik etmeyin: Ne kadar renkli o kadar faydalı!

Sofranızdan eksik etmeyin: Ne kadar renkli o kadar faydalı!

2 / 6 Sofranızdan eksik etmeyin: Ne kadar renkli o kadar faydalı!
27 Haziran 2022 - 13:28

Doç. Dr. Halit Yerebakan, Sabah'taki köşesinde sağlık deposu meyve ve sebzeleri anlattı...

Bana göre yaz mevsiminin en güzel yanlarından biri bol bol taze sebze ve meyvenin rahatlıkla bulunabiliyor olması. Sıcak havalarda ortaya çıkan daha hafif ve serinleten yiyecek tüketme isteğini de en iyi sebze ve meyveler karşılıyor. Öğünlerinizde yaz sebze ve meyvelerine yer vererek renklendirmek, hem lezzet hem de sağlıklı lif, bitki besinleri, antioksidanlar ve iltihapla mücadele seçeneklerini beraberinde getirir. Hatta serin kalmanıza bile yardımcı olurlar.

Kayısı, böğürtlen, yaban mersini, kavun, karpuz, kiraz, mısır, salatalık, yeşil fasulye, limon, mango, bamya, şeftali, erik, çilek, domates ve kabak yaz mevsimi denilince akla gelenlerden sadece bazıları. Yaz sebze ve meyveleri birçok sağlıklı bileşen içerir. Bunlardan biri liftir. Lif aslında yiyeceklerin sindirilemeyen kısmıdır ancak sağlığa birçok açıdan faydalıdır. Sindirilmediği için sindirim sistemi boyunca olası kanserojenler de dahil olmak üzere her şeyi temizler. Uzun süre tokluk hissi sağlar, düşük kolesterol ve kan şekeri seviyeleri ile ilişkilidir. Kronik inflamasyonu da engeller. Ayrıca bağırsaklardaki sağlıklı bakterilerin çeşitliliğini ve miktarını artırır. Damak zevkinize göre sebze ve meyveleri daha birçok farklı şekilde öğünlerinize ekleyebilirsiniz. Günde en az üç porsiyon meyve ve iki porsiyon sebze tüketmeye ve her öğününüze mutlaka eklemeye çalışın.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster