Foto GaleriYaşamSinsi hastalık: Böbrek kanseri! Belirtileri neler?

Sinsi hastalık: Böbrek kanseri! Belirtileri neler?

3 / 7 Sinsi hastalık: Böbrek kanseri! Belirtileri neler?
07 Aralık 2021 - 16:08

RİSK FAKTÖRLERİ NEDİR?

Böbrek kanseri gelişimi ile ilişkili bazı risk faktörleri tanımlanmıştır. Bunlar; hastalığa yakalanma riskini ikiye katlayan sigara kullanımı, şişmanlık, yüksek tansiyon, toksik kimyasal ajanlara maruziyet ve genetik nedenlerdir. Sigara dumanının içerisinde bulunan kanserojen toksik maddeler akciğerlerden kana karıştıktan sonra vücutta filtreleme görevi yapan böbreklerden süzülmektedir. Bu toksik maddeler böbrek hücrelerine zarar vermekte ve böbrek kanseri gelişme riskini artırmaktadır.

Kronik böbrek yetmezliği olanlar, diyalize giren hastalar ve böbrek nakli olmuş kişiler böbrek tümörü gelişimi açısından artmış risk taşımaktadır. Ayrıca ailede böbrek kanserli bir akrabanın olması böbrek kanserine yakalanma riskini artırmaktadır. Von Hippel-Lindau ve tüberoskleroz gibi gen mutasyonları olan hastalıklarda böbrek kanseri gelişme riskinin yüksek olduğu bilinmektedir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster