Foto GaleriYaşamSaat saat faciaya yolculuk: Kaza gecesi Paris'te neler yaşandı?

Saat saat faciaya yolculuk: Kaza gecesi Paris'te neler yaşandı?

1 / 14 Saat saat faciaya yolculuk: Kaza gecesi Paris'te neler yaşandı?
31 Ağustos 2022 - 13:40

31 Ağustos 1997, Pazar günü, kurtarma ekipleri bir Mercedes'in metal çatısını keserken, doktorlar enkazın içinde sıkışıp kalmış, ölmek üzere olan Diana'ya müdahale etmeye çalışıyordu...

Galler Prensesi Diana'nın 36 yaşındayken Paris'teki bir alt geçitteki feci kazada ölümünün üzerinden çeyrek asır geçti. Ancak onun bu son yolculuğu insanları şok etmeye devam ediyor.

Associated Press, kazadan 25 yıl sonra Diana'nın son saatlerini o dönemde yapılan haber ve röportajlar ışığında derledi.

Son yolculuk

Gece Alma köprüsünün altındaki tünele girerken gördüğünüz son şeylerden biri ışıklandırılmış Eyfel Kulesi. Muhtemelen Prenses Diana'nın gördüğü son Paris görüntüsü buydu.

Ritz Otel'den tünele doğru yapılan kısa yolculukta, Place de la Concorde'daki dikilitaş, sağda Zafer Takı, solda nehrin karşısındaki altın kubbeli Hotel des Invalides görünüyordu. 

Arabada dört kişi vardı: Önde şoför ve bir koruma, arkada Prenses Diana ve erkek arkadaşı Mısırlı iş adamı Muhammed El Fayed'in oğlu Dodi El Fayed.

Arkalarında birkaç motosiklet ve içinde 'paparazi' taşıyan iki araç vardı. Seine Nehri boyunca uzanan tünele yaklaşırken, Eyfel Kulesi hemen sol taraftaydı.

Saniyeler sonra, büyük bir çarpışma oldu. Görgü tanıkları bunun bir "patlama" gibi olduğunu söyledi. Araçtan aralıksız çıkan korna sesi ve deklanşörlerin sesi birbirine karıştı. Paris'in muhteşem ışıklarıyla başlayan gece Diana için karanlığa dönüştü. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster