Foto GaleriGündemRus oligarkların esrarengiz ölümü: Hepsinin ortak bir özelliği var!

Rus oligarkların esrarengiz ölümü: Hepsinin ortak bir özelliği var!

2 / 4 Rus oligarkların esrarengiz ölümü: Hepsinin ortak bir özelliği var!
10 Mayıs 2022 - 09:48

Tarih 19 Nisan 2022, yer İspanya'nın Lloret de Mar kasabası: İspanyol polisi, Rus oligarkın oğlu Fedor Protonsenya'dan bir telefon alıyor. Protosenya, kasabada ailesinin bir villası olduğunu ve kendisinin Fransa'dan saatlerdir annesine telefonla ulaşamadığını söylüyor. Polis mülke ulaştığında ise anne, baba ve kızkardeşe ait olmak üzere üç cesetle karşılaşıyor. Önce Fedor'un babası Sergey Protosenja'dan şüphelenen polis, babanın anne ve kızını boğarak öldürdüğünden, kendisini de villanın bahçesinde astığından yola çıkıyor.

Ancak daha sonra olay yerinde yapılan incelemeler başka şüpheleri gündeme getirdi.

Deutsche Welle Türkçe'deki habere göre; Bu olaydan sadece bir gün önce ise 3 bin kilometre uzaklıkta polis, yine tüyler ürpertici başka bir olayla karşılaşmıştı. Rus multimilyarder Vlasdislav Avayev, eşi ve 13 yaşındaki kızıyla birlikte Moskova'daki lüks evinde ölü bulundu. Rus haber ajansı Tass, olayla ilgili haberinde Avayev'in elinde bir silahla bulunduğuna dikkat çekti. Moskova polisi de Avayev'in eşi ve kızını elindeki silahla öldürdüğünü, ardından da intihar ettiğini düşündüklerini açıkladı.

Arasında sadece 24 saat olay bu iki olay, sadece eylemin seyri açısından benzerlik göstermiyor. Protosenja ve Avayev, aynı zamanda Rusya'da petrol ve doğal gaz işleri yapan iki multimilyarder oligark. Protosenya, bir zamanlar Rus doğal gaz şirketi Novatek'in başkan yardımcısıydı, Avayev de Gazprombank'ın başkan yardımcılığını yürütmüştü.

Her ikisi de bu yıl içinde özellikle enerji branşında gizemli bir şekilde hayatını kaybeden Rus oligarklar arasında yer alıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster