Foto GaleriGündemProf. Dr. Ceyhan: İstanbul'da vaka artışının iki nedeni var!

Prof. Dr. Ceyhan: İstanbul'da vaka artışının iki nedeni var!

3 / 6 Prof. Dr. Ceyhan: İstanbul'da vaka artışının iki nedeni var!
19 Ocak 2022 - 11:46

'TEK ETKİLİ YÖNTEM KADEMELİ MESAİ'

Prof. Dr. Ceyhan, virüsün dört önemli bulaş noktası olduğuna dikkat çekerek, "Bunların ilk sırasında evler var, ev ortamına müdahalede bulunamıyorsunuz. İkinci sırada, kalabalık iş yerleri var. Bir türlü sayının azalmadığı, salgının başından beri önerdiğim 'vardiya usulü' çalışma getirilmediği sürece bunu önleyemeyiz. Üçüncü, toplu taşıma araçları. Araç sayısını artırmak İstanbul’da çözüm olmuyor. Burada ne kadar kalabalık olduğu, mesafenin insanlar arasında ne kadar dar olduğu ve temasın ne kadar sürdüğü önemli. Artırdıkça temas süresi uzuyor. Bu yüzden tek etkili yöntem kademeli mesai uygulaması.

Dördüncüsü de kalabalık toplantılar. 'Delta'nın yayılımını 3 ülke dışında diğer ülkeler ciddi kontrol ile azaltmışken, biz azaltamadık. 'Delta' varyantını engelleyememiş önlemlerin, 'Omikron' gibi çok daha bulaşıcı bir varyantın yayılımını engellemesi mümkün değil" dedi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster