Foto GaleriGündemPandemi döneminde kazandıran iş fikirleri

Pandemi döneminde kazandıran iş fikirleri

1 / 8 Pandemi döneminde kazandıran iş fikirleri
19 Ekim 2020 - 12:04

Korona sonrası iş fikirleri günümüz dünyasında en çok merak edilen konulardan birisi haline geldi. Değişen alışveriş davranışları, evden çalışmaya nispeten adapte olunması ve artan internet kullanımları ile yeni trendlerin yükselişine tanıklık ediliyor. Modd tarafından derlenen yazıda, Google aramaları ve sonuçlarından elde edilen verilerin özellikle 8 farklı alandaki değişimleri gözle görülür bir şekilde yansıttığı ifade ediliyor. Peki nedir bu 8 yükselen trend?

1- E-ticaret'in yükselişi suni mi?

Hayır değil. E-ticaret biz tüketiciler için artık yeni normal. Hatta D2C (Direct to Consumer) kavramı ile hayatımızdaki dikey e-ticaret sayıları oldukça artacak. Büyük e-ticaret sitelerinin yanı sıra, bir çok üretici de, ürünlerini direkt olarak son kullanıcı ile buluşturmak istiyor. Yani B2B ve B2C’den sonra Kovid-19 sayesinde D2C kavramının yükselişine şahit olacaksınız.

Özellikle evimize kapandığımız aylarca süren Kovid-19 sürecinde, alışveriş şekillerimizde önemli değişiklikler yaşadık. Bu süreçte E-ticaret sitelerinin hacimleri gözle görülür şekilde artış gösterdi. Ayrıca bu süreci sadece evimizde olduğumuz birkaç aydan ibaret düşünmemek gerekir. Korona korkusu uzun bir süre devam edecek. Sosyal mesafe ve virüsü kapma korkusu bize online alışverişe adapte olmayı öğretecek gibi gözüküyor.

İnternetten alışverişe adapte olan markalar, sürecin devamında etkili bir SEO ve SEM stratejisi uygularsa rakiplerine önemli derecede fark atabilir.


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster