Foto GaleriTeknolojiOxford Sözlüğü yılın kelimesini internet oylamasıyla seçecek

Oxford Sözlüğü yılın kelimesini internet oylamasıyla seçecek

3 / 4 Oxford Sözlüğü yılın kelimesini internet oylamasıyla seçecek
23 Kasım 2022 - 10:49

Sözlük bilimciler tarafından kısaltılan listede, internet kullanıcılarının oy verebileceği üç kelime belirlendi. Adaylardan ilki Neal Stephenson'ın 1992'de yayımladığı Snow Crash romanında geçen "metaverse" oldu. Oxford Language yapay gerçekliğin yaygınlaşmasıyla bu kelimenin kullanımının geçen yıla göre dört kat arttığını bildirdi.

Kullanıcılara oylamada sunulan diğer kelimeyse sosyal medya platformu Twitter'da kullanılan "#IStandWith" (Yanındayım) oldu. Rusya–Ukrayna Savaşı'ndan Johnny Depp ve Amber Heard'ün davasına kadar birçok farklı konu üzerinde açılan başlıklarda kullanılan kelime, 2022'de epey sık görüldü.

Bir kişinin ne olursa olsun istediğini yapması anlamına gelen "goblin mode" üçüncü aday unvanını kazandı. Terim, ABD'li model ve oyuncu Julia Fox'un pandemi sonrası normale dönmek anlamında kullanımı sonrası popülerlik kazandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster