Foto GaleriGündemOkuldaki gizli tehlike: Korona virüsün gölgesinde kaldı!

Okuldaki gizli tehlike: Korona virüsün gölgesinde kaldı!

3 / 5 Okuldaki gizli tehlike: Korona virüsün gölgesinde kaldı!
15 Eylül 2021 - 11:15

KIZARTILDIĞINDA ORTAYA ÇIKIYOR

Çocukların yemekten büyük keyif aldığı ama sağlığa zarar veren besinleri sıralayan Gizem Görmüş, "Patates kızartması, yüksek sıcaklıktaki yağlarda kızartıldığında 'akrilamid' adı verilen bir madde oluşuyor. Özellikle, gelişim çağındaki çocukların ve hamilelerin patates kızartmasını az tüketmesinde fayda var. Ayrıca patates kızartmasının glisemik indeksi yüksektir ve kızartıldığı bayat yağlar itibarıyla uzak durmamız gereken yiyecekler arasında yer alır" dedi. Görmüş, "Patatesi fırında, zeytinyağı ile harmanlayıp yağlı kağıtta pişirmek daha sağlıklı bir pişirme ve tüketime fayda sağlar" tavsiyesinde de bulundu.

Cipsler konusunda da uyarıda bulunan Görmüş, "Kanser, obezite, diyabet gibi birçok hastalığa neden oluyorlar. Özellikle içerisindeki monosodyum glutamat (Çin tuzu), çocukların endokrin sistemine zarar verip gelişimlerini etkiliyor" diye konuştu.

KANSEROJEN ETKİ GÖSTERİYOR, DİKKAT!

Çocuklardan uzak tutulması gereken bir diğer besin ise şarküteri ürünleri. "Nitrat içeriği yüksek olan işlenmiş etler, kanserojen etki gösteriyor" diyen Gizem Görmüş, "Bununla beraber büyüme ve gelişmenin gerilemesine, erken ergenliğe sebep oluyor" uyarısında bulundu.

POĞAÇA DEYİP GEÇMEYİN, BÖYLE HASTA EDİYOR

Kahvaltı yerine yediğimiz ya da çocuklarımıza yedirdiğimiz poğaça gibi gıdalar da büyük tehlikeler içeriyor. Görmüş, bunun sebebini şöyle açıkladı:

"Bu tarz glisemik indeksi yüksek beyaz un ve yağ içeren besinlerden uzak durmamız gerekir. Kan şekerinin bir anda yükselmesine yol açan bu tür gıdalar, tüketilmesinin ardından ani kan şekeri düşüşlerine neden olur. Kişiyi sonsuz bir açlık döngüsünün içine sokar. Bunun sonucunda pankreastan salınan insülin dengesi bozulur ve önce insülin direnci ardından da şeker hastalığı oluşur."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster