Foto GaleriYaşamMilyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Aşı Alzheimer'a umut olur mu?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Aşı Alzheimer'a umut olur mu?

5 / 14 Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Aşı Alzheimer'a umut olur mu?
26 Kasım 2021 - 13:24

FARKLI AŞI ÇALIŞMALARI DA YÜRÜTÜLÜYOR

Farklı Alzheimer aşısı metotlarına dair çalışmalar da farelerde oldukça umut verici sonuçlar getirdi. Bu ayın başlarında İngiltere ve Danimarka'dan uzmanların iş birliğinde yürütülen bir araştırma, Alzheimer hastalarının beyinlerinde bulunan özel bir tür amiloidi hedefleyen bir aşı denendi. Bu protein benzersiz şekli sayesinde kolayca tespit edilebiliyor zira sağlıklı insanlarda bulunan plaklara nazaran boyu çok daha kısa görünüyor.

Almanya'da bulunan Gottingen Üniversitesi Tıp Merkezi'nden moleküler psikiyatri profesörü Thomas Bayer, fareler aşılandıklarında, bu zehirli amiloid çeşidine karşı antikorlar geliştirdiklerini belirtiyor. Bu sonucun Alzheimer'a karşı hedefli çalışan bir aşı geliştirilebileceğine işaret ettiğini söyleyen Bayer, meslektaşlarının insanlarda yapılacak denemeler için yatırımcı aramaya çoktan başladığını da sözlerine ekliyor.

Bayer, "Amiloidin kesik türleri, terapi hedefi olmak için çok daha uygun" diyor ve ekliyor: "Bu durum modern Alzheimer araştırmalarının ilk zamanlarından beri biliniyor ancak birçok araştırmacı tarafından göz ardı ediliyordu."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster