Foto GaleriGündemMaymun çiçeği uyarısı: Çocuklarda daha ciddi görülebilir!

Maymun çiçeği uyarısı: Çocuklarda daha ciddi görülebilir!

7 / 7 Maymun çiçeği uyarısı: Çocuklarda daha ciddi görülebilir!
24 Mayıs 2022 - 10:36

ÇİÇEK AŞISI MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜNE KARŞI ETKİLİ

Tanının cilt lezyonlarından alınan örneklerin PCR yöntemi ile bakılması ile konduğunu belirten Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, “Çiçek hastalığı için kullanılmış aşılar maymun çiçeğine karşı da etkilidir. Bu nedenle çiçek aşısı olanlar bu hastalığa karşı korunmakta ya da daha hastalığı daha hafif geçirmektedir. Maymun çiçeği hastalığına yönelik yeni bir aşı da üretilmiş ve kullanıma girmiştir. Çiçek hastalığı için kullanılan tecovirimat isimli antiviral bir ilaç maymun çiçeği hastalığı için de kullanım onayı almıştır” açıklamasında bulundu.

Hastalıktan korunma yöntemleri hakkında bilgi veren Prof. Dr Şerefhanoğlu, “Maymun çiçeği virüsünden korunmak için şüpheli vakalarda yakın temastan kaçınılmalı, hastaya ait çarşaf, havlu gibi malzemelere mümkünse çıplak elle dokunulmamalıdır. Hastayla yakın temas durumunda maske takılmalıdır” diyerek sözlerini sonlandırdı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster