Foto GaleriGündemMaymun çiçeği alarmı: Stok yapmaya başladılar!

Maymun çiçeği alarmı: Stok yapmaya başladılar!

6 / 8 Maymun çiçeği alarmı: Stok yapmaya başladılar!
25 Mayıs 2022 - 09:18

ABD MİLYONLARCA AŞI STOKLADIĞINI AÇIKLADI

Bir hastaya maymun çiçeği teşhisi konduğu ve dört hastanın da kontrol altında tutulduğu ABD'de yetkililer salgın tehlikesine karşı hem orijinal çiçek aşısı, hem de daha yeni bir aşı olan Jynneos için milyonlarca doz stokladıklarını açıkladı. Ellerinde yaklaşık 100 milyon doz çiçek aşısı bulunduğunu belirten ABD Hastalık Önleme ve Koruma Merkezi (CDC) yetkilileri, bu aşının kalp kası iltihaplanması gibi bazı bilinen yan etkileri bulunduğunu, ve bu nedenle özellikle AIDS gibi bağışıklık sistemi baskı altında olan hastalarda kullanılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Aşı egzamalı hastalar için de tavsiye edilmiyor. Yetkililer bu yan etkilerin nadir görüldüğü ama kitlesel aşılama durumunda sayının yükseleceği uyarısında bulundu. ABD, 11 Eylül terör saldırılarının ardından çiçek virüsü ile bir biyolojik saldırıya uğrama ihtimaline karşı kitlesel çiçek aşısı yaptırma seçeneğini düşünmüş, ancak vazgeçmişti. Öte yandan ABD'de Jynneos aşısından bin adet bulunduğu bildirildi ve yeni dozlar için sipariş verildiği açıklandı. ABD bu aşıların yalnızca yüksek riskli temaslılarda kullanılmasını planlıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster