Foto GaleriGündemMarmara Denizi’nde müsilajın ardından 'bakteri' uyarısı!

Marmara Denizi’nde müsilajın ardından 'bakteri' uyarısı!

5 / 5 Marmara Denizi’nde müsilajın ardından 'bakteri' uyarısı!
07 Ekim 2021 - 15:02

Müsilajı parçalayan bakterilerin balıklarda hastalığa neden olduğuna da dikkat çeken Aktüz balıkların göç döneminde bu hastalığın başka balık türlerini de etkileyebileceğini ifade etti.

Aktüz “Şu anda çok ciddi bir ikincil problemle karşı karşıyayız. Bunu müsilaj kütlesini parçalayan bakteriler vibrio grubu bakteriler. Bu vibrio grubu bakteriler genellikle sindirim yolları dolayısıyla hastalığa sebep olan bakteriler ama ağırlıkla balıklarda şu anda hastalığa sebep oluyorlar. İstavritlerde bu hastalığa çok ciddi bir şekilde rastladık ve izleme programımız devam ediyor. Ancak şuanda göç dönemindeyiz. O istavriti yiyecek olan lüfer ve palamutun da çok ciddi enfeksiyon alma ihtimali var, çok yüksek ve bunların da göç yolu boyunca işte Cebelitarık ’a kadar da Akdeniz'e taşıma ihtimalleri var ve bunu da dönüş yolunda yine Karadeniz'e getirme ihtimalleri var” diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster