Foto GaleriTeknolojiLazarus soygunu: Kuzey Kore neredeyse milyar dolarlık bir hack’i nasıl başardı?

Lazarus soygunu: Kuzey Kore neredeyse milyar dolarlık bir hack’i nasıl başardı?

4 / 20 Lazarus soygunu: Kuzey Kore neredeyse milyar dolarlık bir hack’i nasıl başardı?
22 Haziran 2021 - 09:26

Fakat FBI o dönem gündüzleri oyun programlayan Park'ın geceleri de bilgisayar korsanlığı yaptığını söylüyor.

2018 yılının Haziran ayında ABD yetkilileri Park hakkında 2014 ve 2011 yılları arasında bilgisayar sahteciliği ve korsanlığı amaçlı kumpas kurmak ve elektronik haberleşmede sahtecilik suçlamalarından dava açıyor. Bulunup yakalanabilirse 20 yıl hapis cezası istemiyle yargılanabilecek. Fakat bu davanın açılmasından dört yıl önce Park'ın Çin'den Kuzey Kore'ye döndüğü biliniyor.

Park, gerçek adı buysa, bir gecede devlet için çalışan bir internet korsanı olmuyor. O, muhtemelen çocukluğundan itibaren siber savaşçı olarak yetiştirilen binlerce gençten biri. Matematiğe yetenekli öğrenciler 12 yaş gibi çok erken bir aşamada okullarından alınarak başkente gönderiliyor ve burada kendilerine sabahtan akşama kadar süren yoğun bir eğitim veriliyor.

Bangladeş Merkez Bankası'nda yazıcının bozulduğu güne geri dönelim.

Banka personeli yazıcıyı açıp kapatıp yeniden çalıştırdıklarında bazı çok endişe verici haberlerle karşılaşıyorlar.

Mesajlar New York'ta Bangladeş Merkez Bankası'nın dolar rezervlerini sakladığı ABD Merkez Bankası'ndan geliyor. ABD Merkez Bankası, Bangladeş Merkez Bankası'ndan, hesabın tümü olan yaklaşık 1 milyar doların çekilmesi talimatı aldıklarını bildiriyor.

Bangladeşli bankacılar ABD Merkez Bankası ile temasa geçerek bu konuya açıklık getirmeyi deniyor fakat bilgisayar korsanlarının ince bir hesaplamasıyla bu temas engelleniyor.

Bilgisayar korsanları 1 milyar doları çekme girişimini 4 Şubat Perşembe günü Bangladeş saatiyle akşam 20.00'de başlatıyor. Fakat o sırada New York'ta saatler Perşembe sabahını gösteriyor. İşte bilgisayar korsanları da, Bangladeşliler uyuduğu sırada ABD Merkez Bankası'nın bu işlemleri gerçekleştirmesini amaçlıyorlar.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster