Foto GaleriTeknolojiLazarus soygunu: Kuzey Kore neredeyse milyar dolarlık bir hack’i nasıl başardı?

Lazarus soygunu: Kuzey Kore neredeyse milyar dolarlık bir hack’i nasıl başardı?

17 / 20 Lazarus soygunu: Kuzey Kore neredeyse milyar dolarlık bir hack’i nasıl başardı?
22 Haziran 2021 - 09:26

İşte bu Çin liman kenti Dalian'da 8 yıl yaşayan bilgisayar dehası Park Jin-hyok, FBI tarafından ele geçirilen bir elektronik postaya göre, 2011 yılında Pyongyang'a geri dönmesi talimatı geldiğinde huzursuz oluyor. Nişanlısı ile evlenmek istediğini iletiyor ama bunu yapması için izin alması birkaç yıl daha sürüyor.

FBI, üstlerinin Park'a yeni bir görev verdiklerini söylüyor. Hollywood'un en büyük yapım şirketlerinden Los Angeles merkezli Sony Pictures Intertainment'a bir siber saldırı yapması isteniyor.

2013 yılında Sony Pictures yapım şirketi, Seth Rogen ve James Franco'nun rol alacağı ve Kuzey Kore'de geçecek yeni bir film yapmaya hazırlandığını açıklıyor.

Film bir televizyon şovunun sunucusu ile yapımcısını konu alıyor. Kuzey Kore'ye Kim Jong-un'la röportaj yapmaya giden ikiliyi CIA, Kim'i öldürmeye ikna ediyor.

Kuzey Kore, bu film çekilirse ABD'ye karşı harekete geçeceğini bildirerek tepki gösteriyor ve 2014 yılının Kasım ayında şirketin patronlarına bizzat kendilerini Barışın Bekçileri adını veren bilgisayar korsanları tarafından, "Şirkete büyük zarar veririz" mealinde bir tehdit mektubu yollanıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster