Foto GaleriGündemKredide olay bankaların büyük yarışı

Kredide olay bankaların büyük yarışı

1 / 12 Kredide olay bankaların büyük yarışı
02 Ekim 2014 - 15:17


Çok değil daha 5-10 yıl önce küçük ve orta boy işletmeler (KOBİ), bankalardan değil kredi kullanmak, deyim yerindeyse önlerinden bile geçemiyorlardı. Hele mahalle bakkalı, kasabı,gibi küçük esnaf için kredi almak adeta hayaldi. O günlerde nakit paraya ihtiyacı olan esnaf ya kendi gibi esnaf olan komşusundan borç alıyordu ya da eşinin kolundaki bileziği satıyordu.Aslına bakarsanız o dönem de bankalar KOBİ'lere ve esnafa kredi vermek istiyordu.

Ancak kredi verebilmenin en önemli şartı olan küçük işletmenin finansal verilerine ve bilançosuna ulaşılamadığı için kredi prosesi tamamlanamıyor KOBİ de krediye ulaşamı-yordu. Kısacası niyet vardı ama maalesef kredi kullanım oranı çok düşüktü. Bu yüzden 2000'Ierde toplam krediler içinde KOBİ kredilerinin oranı yüzde 7'leri aşmıyordu.Esin Çetinel’in Para Dergisi’ndeki haberine göre bankaların kredi verme isteği teknoloji ile birleşince özellikle son beş yılda KOBİ'lere kullandırılan kredilerde de ciddi artış yaşanmaya başlandı. Mikro denen eri küçüğünden orta ölçekli işletmelere kadar KOBİ tanımına giren 3-3.5 milyon şirket banka kredilerine ulaşmaya başladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster