Foto GaleriYaşamKorona virüse karşı bağışıklığı düşüren gizli tehlike

Korona virüse karşı bağışıklığı düşüren gizli tehlike

11 / 11 Korona virüse karşı bağışıklığı düşüren gizli tehlike
19 Ekim 2020 - 17:39

Obez oranında Avrupa birincisiyiz

Ülkemizin Sağlık Bakanlığı’nın 2010 yılı verilerine göre yüzde 30.3’lük obez insan oranıyla Avrupa birincisi durumunda olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Fahri Yetişir, obezite ile nedenlerini ortadan kaldırmaya yönelik istikrarlı bir savaş verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Obezite ve şeker hastalığı ameliyatı için kendilerine başvuran hasta grubunda geçen senenin aynı ayına göre yaklaşık 2 kat artış olduğunu sözlerine ekleyen Doç. Dr. Fahri Yetişir, “Bizim ameliyat ettiğimiz vücut kitle indeksi 40’ın üzerinde olan, diyet ve egzersiz ile kilo veremeyen hastalar detaylı bir araştırma ve sonrasında obezite ekibimizin incelemesi sonrasında operasyon için sorun yoksa ameliyata alınabilmektedir. Ameliyat hazırlığı esnasında ve sonrasında Covid-19 hastalığına karşı maksimum izolasyon kurallarına uyulmakta ve tüm hastalara ameliyat öncesi Covid 19 testi yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Obezitenin çoğu insanın düşündüğü gibi sadece şekilsel bir sorun değil, aksine beraberinde bir sürü kronik ağır hastalığı da getiren ciddi bir sağlık sorunu olduğunun altını çizen Doç. Dr. Fahri Yetişir, “Sağlığımızın baş düşmanı olan obezite ile savaşta daha ciddi ve ısrarcı olmamız gerekiyor” önerisinde bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster