Foto GaleriEkonomiKiralık ev krizi büyüyor!

Kiralık ev krizi büyüyor!

9 / 9 Kiralık ev krizi büyüyor!
02 Eylül 2021 - 08:42

ESKİ KİRACILARI BAHANEYLE ÇIKARIYORLAR

Rumeli Hisarı bölgesinde gayrimenkul danışmanlığı yapan Samet Yılmaz, kiralık dairelerin boşaldığı gibi ertesi gün yeni kiracıya verildiğini söyledi. Eski kiracıların düşük fiyattan oturduğunu, yabancıların gelmesiyle fiyatların da yükseldiğini belirten Yılmaz, “Ev sahipleri kiracıları ‘oğlum, kızım evlenecek’ gibi bahanelerle çıkarıp yüksek fiyattan kiraya vermeye başladı. Öğrencilerden de talep var” dedi.

Kiralamalarda yüksek rakamlı evlere de talep olduğunu kaydeden Yılmaz, “Ev olmadığı için bu fiyatları kabul ediyorlar. Kiralık ev sırası var. Günde 20-30 telefon alıyoruz. Etiler’de de kentsel dönüşüm var. Yeni binalarda 6-7 bin lira olan kiralık daireler 13 bin liraya kadar çıktı. 2+1, 3+1 daireler 18 bin liraya kadar çıkıyor. 2-3 yıl önce 6-7 bin liraya evleri veremiyorduk. Şimdi kiralıklar boşaldığı gibi ertesi gün tekrar tutuluyor” diye konuştu.

Yılmaz satılık dairelerde de fiyatların yüzde 30 arttığını söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster