Foto GaleriEkonomiKira artış oranına sınırlama: Uymayana yaptırımı ne olacak?

Kira artış oranına sınırlama: Uymayana yaptırımı ne olacak?

2 / 8 Kira artış oranına sınırlama: Uymayana yaptırımı ne olacak?
08 Haziran 2022 - 16:59

Kira artış oranına sınırlama getirildi. Milyonlarca kiracı ve ev sahibini yakından ilgilendiren yeni kira düzenlemesi ile ilgili açıklama Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bakan Bozdağ, bir yıllığına uygulanacak yeni kira düzenlemesi hakkında, "1 Temmuz 2023 yılına kadar yenilecek kira sözleşmelerinde bir önceki seneki kiranın yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde bir artış yapılması imkanı getiriliyor." ifadelerini kullandı.

Bu açıklamanın ardından, "Kira artış oranı sınırlaması yüzde kaç oldu? Kira artışına sınırlama nasıl olacak? Yeni kira düzenlemesi uygulaması nedir?" gibi sorular yoğun şekilde aranmaya başladı. Yeni kira düzenlemesi ile ilgili açıklamanın ardından Tüketici Başvuru Merkezi Genel Başkanı Avukat İbrahim Güllü ve Avukat Arzu Dirican sabah.com.tr'ye değerlendirmelerde bulundu. Güllü, "Aşırı fiyat artışı talep eden ev sahiplerine set çekiliyor." derken, Dirican, "Borçlar Kanunu'na karara uymayanlar için ne gibi yaptırımlar uygulanacağının eklenmesi de faydalı olacaktır." dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster