Foto GaleriYaşamİşte insanlığın sonunu getireceği düşünülen felaketler

İşte insanlığın sonunu getireceği düşünülen felaketler

2 / 16 İşte insanlığın sonunu getireceği düşünülen felaketler
12 Aralık 2019 - 14:19

NORAD bilgisayar çipi arızası 1945'ten 1990'a kadar süren Soğuk Savaş sürecinde dünyanın kaderi bir ipliğe bağlı gibiydi. Nükleer savaş ihtimali tüm dünyayı korkutuyordu, 3 Haziran 1980 tarihi de dünyanın bu savaşa en çok yaklaştığı günlerden biriydi.

Amerika başkanının güvenlik danışmanı Zbigniew Brezezinski, ülkeye bir nükleer saldırı gerçekleştirildiğine dair bir telefon aldı ve kısa sürede tüm ülke kırmızı alarma geçti.

Hava kuvvetleri nükleer silahlarla donatıldı ve kalkışa hazırlandı. Ne var ki bunun bir yanlış alarm olduğu bir facia gerçekleşmeden anlaşıldı, sadece Pentagon'da ucuz bir bilgisayar çipi arızalanmış ve bir saldırı olduğu sinyalini vermişti.

Tek bir çip yüzünden büyük bir nükleer savaşın çıkmasına ramak kalmıştı. Zbigniew Brezezinski bu olayı anlatırken telefonu aldığında, 30 dakika içinde ölmüş olabileceklerini düşünerek, yanında yatan karısını uyandırmadığını söylüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster