Foto GaleriGündemİşte 5 başlıkta İtalya'daki sandık sonuçları!

İşte 5 başlıkta İtalya'daki sandık sonuçları!

7 / 8 İşte 5 başlıkta İtalya'daki sandık sonuçları!
26 Eylül 2022 - 15:31

4. MERKEZ-SOL ZAYIF DÜŞTÜ

Seçime giden aylarda kamuoyu yoklamaları merkez-solun en büyük partisi Enrico Letta'nın liderliğindeki Demokratik Parti'nin yüzde 20'ye rahatça ulaştığını, hatta zaman zaman ülkenin en büyük partisi olma yarışında İtalya'nın Kardeşleri ile başa baş gittiğini gösterdi Ancak sandıklar açıldığında partinin ancak yüzde 19,2 oy alabildiği ve yüzde 20'lik barajı geçemediği görüldü. Partinin merkezdeki Action ile ittifak kurma girişiminin son beş günde suya düşmesi ile merkez-sol sağ kanat bloğuna yenildi.

Eski başbakan Guiseppe Conti'nin liderliğindeki popülist parti Beş Yıldız Hareketi de sandıktan ancak yüzde 15,3 oy oranıyla çıktı. Partinin eski lideri Luigi di Maio'nun son dönemde ayrılarak kendi partisini kurmasıyla yaşanan iç bölünmenin de etkilediği sanılan bu sonuç, 2018'deki yüzde 32,7'ye göre büyük oy kaybı anlamına geliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster