Foto GaleriYaşamİstanbul'da lahmacun tartışması: İşte fiyat farkının nedeni!

İstanbul'da lahmacun tartışması: İşte fiyat farkının nedeni!

5 / 8 İstanbul'da lahmacun tartışması: İşte fiyat farkının nedeni!
12 Ağustos 2022 - 11:26

Esenyurt'ta 20 yıldır esnaf olan Nesim Korkusuz da, "Fiyatı 30 ile başlıyor. Bazı yerlerde değişiyor. 35'e de satan var, 15'e de satan var. Burada 20 liraya satılıyor. Şu anda kurtarmıyor ama satılıyor. En fazla 3-5 kazanılıyor. Maliyet çok şu anda. Ucuza satanlar malzemeyi yerinden alıyor olabilir. Şu anda maliyet çok fazla. Dükkan çok satarsa bu şekilde karşılar" dedi.

"TAVUK TAŞLIĞI KULLANANLAR VAR"

Fatih Sultanahmet'te 30 yıldır esnaf olan Reşat Çelik de, "Ortalama iyi bir lahmacun 40 lira ve üzeri olabiliyor. Merdiven altı dediğimiz kısımlarda et yerine başka şeyler kullanılarak daha ucuza mal edip, öyle satıyorlar. Normal ortalama bir lahmacun 30-40 lira arasında olması lazım. Et yerine tavuk taşlığı dediğimiz kısmı kullanıyorlar. Böbrek yağı dediğimiz yağlardan kullanıyorlar. İyi bir lahmacunu fiyatı belirliyor. Yerine göre fiyatlar yükseliyor. Sultanahmet gibi bir yerde kiralar çok yüksek. Fiyatlar da bu orantıda olması lazım" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster