Foto GaleriGündemİsrail'in Gazze saldırısı 3. gününde: Bilanço ağırlaşıyor!

İsrail'in Gazze saldırısı 3. gününde: Bilanço ağırlaşıyor!

7 / 10 İsrail'in Gazze saldırısı 3. gününde: Bilanço ağırlaşıyor!
07 Ağustos 2022 - 16:26

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya girerek Yahudi yerleşimcilerin baskını için hazırlık yaptığı sırada Gazze'den Kudüs yönüne roketler atıldı. Kudüs çevresinde saldırı alarmları çaldı.

İsrail'in saldırı amacı tartışılıyor

Siyasetteki yaygın kültür, ordudan gelen isimlerin politikaya atıldığı İsrail'de, basın kariyerinden gelen ve henüz beş hafta önce göreve başlayan Başbakan Yair Lapid'in, 1 Kasım'da gerçekleşecek erken seçimler öncesinde kendisini sağ seçmene ispatlamak için "şahin bir tutum" aldığı ve Gazze saldırısı için düğmeye bastığına ilişkin değerlendirmeler İsrail basınında yer aldı.

Haaretz gazetesinde Anshel Pfeffer imzalı yazıda, Lapid'in söz konusu Gazze saldırısından kazanımla çıkması için "Hamas'ın çatışmaya dahil olmaması, olayın Doğu Kudüs ve Batı Şeria'ya sıçramaması, Gazze'de ve İsrail'de can kayıpları yaşanmaması gerektiği" yorumu yer aldı. Bunun için de operasyonun süresinin kısa tutulması gerektiği değerlendirildi.

İsrail'in şu ana kadar çatışmada İslami Cihad hedeflerine yoğunlaştığını ve Hamas'ı hedef dışı bıraktığına dikkat çekildi. Gazze'den yaklaşık 12 bin işçiye İsrail'in çalışma izni verdiği ve bu işçilerin, şartların ağır olduğu Gazze ekonomisi için önemli olduğu, İsrail'in bunu "bir havuç" taktiği olarak kullandığı aktarıldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster