Foto GaleriGündemİsrail'in Gazze saldırısı 3. gününde: Bilanço ağırlaşıyor!

İsrail'in Gazze saldırısı 3. gününde: Bilanço ağırlaşıyor!

10 / 10 İsrail'in Gazze saldırısı 3. gününde: Bilanço ağırlaşıyor!
07 Ağustos 2022 - 16:26

İslami Cihad'ın bir yetkilisi de Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletlerin girişimindeki ateşkes çabalarının "henüz olgunlaşmadığını" söyledi.

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye de yaptığı açıklamada "Gazze'deki halkımıza yönelik saldırıların durdurulması için farklı tarafların yoğun ateşkes çabalarını yakından izliyoruz." ifadelerini kullandı.

İsrail basınında, Mısır ve BM'nin Gazze'ye yakıt ve diğer insani malzeme girişi için birkaç saatlik bir ateşkes üzerinde çalıştığı yönünde haberler yer aldı.

Ateşkes girişimlerine ilişkin haberlere rağmen İsrail'in Gazze Şeridi'nde İslami Cihad'a ait olduğu gerekçesiyle bazı noktalara saldırıları devam etti. Gazze Şeridi'nden de Aşkelon yönünde roketlerle karşılık verildi.

Dünyanın nüfus yoğunluğu en yüksek bölgelerinden Gazze

İsrail'in 15 yıldır, havadan, karadan ve denizden abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 365 kilometrekare alanda 2 milyondan fazla insan yaşıyor. Gazze Şeridi, dünyanın nüfus yoğunluğu en yüksek bölgeleri arasında gösteriliyor. Birleşmiş Milletler ve uluslararası hak örgütleri bölgedeki ağır insani koşullara ilişkin sürekli uyarı yapıyor.

İsrail, Gazze'yi abluka altında tuttuğu 15 yıl içinde ordusuyla 10'a yakın kapsamlı saldırı düzenledi. İsrail'in saldırılarında aralarında yüzlerce kadın ve çocuğun da yer aldığı binlerce Filistinli hayatını kaybetti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster