Foto GaleriEkonomiİş dünyasının EYT talepleri

İş dünyasının EYT talepleri

1 / 16 İş dünyasının EYT talepleri
22 Kasım 2022 - 10:34

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde sona yaklaşılırken iş dünyası taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'e iletti.

İş dünyası ne istiyor?

Kıdem tazminatına ilişkin önerileri ne?

İşte iş dünyasının EYT talepleri...

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİLGE KAĞAN22 Kasım 2022 17:04

    İşverenler için kör ölür badem gözlü olur misali. Madem işçileriniz bu kadar değerli çalışırken ihya edin de kimse emekli maaşına muhtaç olmasın. hem emekli olmasın hem 3 kuruşa köle gibi çalışmaya devam etsin modeli ancak derebeylerinin beyninden çıkar.

  • Mucise Reis ;)22 Kasım 2022 11:46

    Devlet 6 ay vadeli bu çekleri esktra bir sistemine kaydettirir. ödenmeyen çekler varsa, teminatlarına el koyarakl işçiye verir, yada vergi borcu olarak işverenden alacaklı kaydeder kendini. işveren ihaleye katılamaz, teşviklerden indirimlerden yararlanamaz vb yaptırımlar uygulanabilir. yani EYT linin suçu ne ? işveren tazminat ödeyecek para bulamıyor... :D devlet kredi veremiyor ... ee EYT li o zaman emekli olmasın :D ya ne saçma sapan düzen bu ? Sendikalar nerede? işçi hakları savunucuları nerede ? işveren 6 ay vedeli yarısı nakıt ödesin. çekler ödenmez ise devlet ödesin, işverenden kdv kurumlar vb alaklı gibi borç kaydetsin. EYT li bir kerede kaymak yesin, zaten hem çalıştığı maaşı alacaktııııııııı, hemde emekli maaşı alacaktııııı ALAMADI KANUNDAN dolayı emeklı olamadı, yazık değil mi ? kaybettiği yıllar... 

  • Mucise Reis ;)22 Kasım 2022 11:43

    Ya bırakın öncelikle yasal haklarını EYT'liler alsın. Sizler 3 - 5 kuruş para ödeyeceksiniz diye işçinin haklarını neden alıyorsunuz ?.. Adam aile geçindiriyor. işveren kafasıan göre tatil ve özel yaşantısına zaman ayırıyor, dinleniyor vb. işçi öyle değil. saat gibi çalışıp  5 yıl da 10 gün izin kullanmayan insanlar var. Neden ? paraya ihtiyacı var ve iş kaybetmemek ailesini geçindirmek korkusu baskısı var. bırakında EYT liler bu stresten önce kurtulsun. öneri nakten ödenen bu tazmınat yarısı peşin, yarısı çek olarak ödenebilir. 6 ay vedeli çek verilebilir. Ama işveren bu çekler içinbir teminat göstermeli yok ödemiyorum, yok ödemem mahkemeye ver, banene kardeşim dememesi için, yani işveren kredi çekip faiz ödeyeceğine ucuz kredi arayacağına bu tarz garantılı teminatlı bir sistem oluşturulabilir. 

  • EYT22 Kasım 2022 11:29

    24 yıldır bu yasa çıksın diye bekliyoruz TOBB çıkmış son anda pişmiş aşa su katıyor.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster