Foto GaleriEkonomiİMKB gongu bu sefer kadınlar için çaldı

İMKB gongu bu sefer kadınlar için çaldı

3 / 23 İMKB gongu bu sefer kadınlar için çaldı
08 Mart 2013 - 11:08

Gong çalma töreninde konuşan Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu ve Bağımsız Kadın Direktörler Projesi Direktörü Melsa Ararat, Dünya Kadınlar Günü'nde yönetim kurullarında görev almaya, kendilerine emanet edilen varlıkları akılla, sorumlulukla ve tüm pay sahiplerine eşit mesafede durarak gözetmeye hazır bağımız kadın yönetim kurulu adayları ile İMKB'de olduklarını belirtti.
Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim forumu olarak Türkiye'de kurumsal yönetimin iyileştirilmesi çabalarına 11 sene önce kurumsal yönetim ilkelerinin yazılması sürecinde SPK'ya destek vererek başladıklarını anlatan Ararat, ''11 sene sonra her denetim kurulunda en az bir kadın üye ilkesinin hayata geçirilmesi için tekrar kolları sıvadık. 2013 yılının başında İMKB şirketlerinin yarısında kadın üye bulunmamaktaydı. Hedefimiz 2015 genel kurullarına gidildiğinde halka açık tüm şirketlerin yönetim kurullarında en az bir bağımsız kadın üye bulunması ve bugün yüzde 11 dolaylarında olan kadın direktör oranının yüzde 20'ye çıkması, bunu amaçlıyoruz'' dedi.
Ararat, Türkiye'nin dinamik ve büyüyen ekonomisinin dış finansman kaynaklarına şiddetle ihtiyaç duymakta olduğunu kaydederek, şunları kaydetti:
''Kadınların yönetim kurullarında bağımsız üyeler olarak yer alması hem şirket yönetim kurullarının işlevselliğini arttırarak yatırımcılara güven verecek, hem de Türkiye şirketlerinin karar kalitesinin iyileşmesini sağlayacaktır. Projemize İMKB şirketlerinin gösterdiği ilgi yönetim kurullarının işlevselliğinin artırılması konusunda bağımsız üyelere verilen artan önemin ve kadınlara duyulan güvenin bir göstergesi. Bugün İMKB-nin yanı sıra NYSE ve NYSE Euronext'in Amsterdam, Brussels, Lizbon ve Paris borsaları da kadın liderlerle açılacak ve kapanacak''

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster