Foto GaleriYaşamHastalığın işareti olabilir: El uyuşmalarına dikkat!

Hastalığın işareti olabilir: El uyuşmalarına dikkat!

7 / 7 Hastalığın işareti olabilir: El uyuşmalarına dikkat!
13 Mayıs 2022 - 13:25

TUZLU ATIŞTIRMALIKLAR

Tuz miktarı kan akışını kısıtlayarak periferik nöropatinin bir belirtisi olarak uyuşukluğa katkıda bulunabileceğinden, sodyum düzeyi yüksek gıdalar özellikle sorunlu olabilir. Patates cipsi ve fast food özellikle yüksek sodyum içerir ve mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. İşlenmiş veya konserve edilmiş herhangi bir şey de muhtemelen çok fazla sodyum içerir ve riskli olarak kabul edilebilir.

KARPAL TÜNEL SENDROMUNU HAFİFLETECEK YİYECEKLER

Bileklerde, parmaklarda, avuç içlerinde ve hatta kollarda ağrı, uyuşma ve iltihaplanma ile kendini gösteren bir durum olan karpal tünel sendromuyla yaşıyorsanız, atel ve analzejik gibi geleneksel tedaviler rahatlama sağlayabilir. Ancak yedikleriniz, karpal tünel sendromunun bazı semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur. Doğru yiyecekleri seçerseniz semptomlarının çok daha iyi olduğunu görebilirsiniz.

KIRMIZI DOLMALIK BİBER
Yapılan araştırmalarda, karpal tünel sendromu tedavisinde, iltihabı azaltmak için antioksidan bakımından zengin gıdaların iltihabı azaltma etkisine sahip olduğunu açıklıyor. Özellikle kırmızı biberin etkisinin yüksek olduğu belirtiliyor. Ayrıca domates, havuç, sarı biber ve yeşil yapraklı sebzeler gibi diğer renkli ürünlerden dilediğiniz kadar yemeniz öneriliyor.

ISPANAK

Bazı araştırmalara göre, karpal tünel sendromu olan kişiler tamamlayıcı bir tedavi olarak B6 vitamini takviyesi almaktan kurtulabilirler. Ancak B6, ıspanak gibi bazı gıdalarda da bol miktarda bulunabilir. B6 vitamini analjezik olarak işlev görür ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Ek olarak B6 vitamini almak istiyorsanız günde 200 mg'dan fazla almayın. Vitamininizi yiyeceklerden almayı tercih ediyorsanız; taze ıspanak salatası, ıspanaklı börek veya ıspanaklı omlet yapmayı deneyin.

SOMON

Uzmanlar, karpal tünel sendromunda belirgin bir iltihaplanma varsa veya romatoid artrit gibi başka bir iltihaplı durum semptomların daha da kötüleşmesine neden oluyorsa, somon balığı yardımcı olabileceğini söylüyor.

CEVİZ

Uzmanlar, taze ananasın karpal tünel sendromu semptomlarını önleyebileceğini söylüyor. Ananasın içinde, iltihabı parçalayabilen bromelain adı verilen bir enzim bulunuyor. Ek olarak ananas sindirime yardımcı olur ve aynı zamanda iyi bir vitamin kaynağıdır.

ZERDEÇAL

Uzmanlar, zerdeçalın ağrıdan kurtulmayı sağlayabilen anti-inflamatuar kimyasal içerdiğini söylüyor. Özellikle karabiber ve zencefil ile birlikte kullanıldığında anti-inflamatuar özelliğinin daha çok artırdığı belirtildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster