Foto GaleriYaşamHastalığın işareti olabilir: El uyuşmalarına dikkat!

Hastalığın işareti olabilir: El uyuşmalarına dikkat!

6 / 7 Hastalığın işareti olabilir: El uyuşmalarına dikkat!
13 Mayıs 2022 - 13:25

EL UYUŞMANIZ VARSA KAÇINMANIZ GEREKEN 8 YİYECEK

GLUTEN

Yaygın gluten kaynakları, içeriğinde beyaz, buğday, kek veya kabartma unu bulunan herhangi bir gıdayı içerir. Gluten ayrıca geleneksel soya sosu gibi bazı gıdalarda da bulunur, bu nedenle ürün etiketlerini okumak ve glutensiz olarak işaretlenmiş öğeleri almak önemlidir. Yaygın gluten kaynakları, içeriğinde beyaz, buğday, kek veya kabartma unu bulunan herhangi bir gıdayı içerir.

ALKOL

Bir nörotoksin olarak alkol, sinirlerinize oldukça zarar verir. Çok fazla alkol tüketen sağlıklı bi kişi bile alkolik nöropati olarak bilinen ellerinde veya ayaklarında uyuşma, ağrı ve karıncalanma gibi semptomlar yaşamaya başlayabilir. Bu meydana geldiğinde, bir kişinin periferik sinirleri, alkole maruz kalmaktan zarar görür. Bunun sonucunda vücut, omurilik ve beyin arasında sinyalleri düzgün bir şekilde iletemez hale gelir. Bu halihazırda var olan sinir problemlerini bir araya getirebilir.

EKLENEN ŞEKERLER

Eklenen şekerin sağlık üzerinde olumsuz etkileri olduğu genel olarak kabul edilse de, bu özellikle el uyuşması söz konusu olduğunda doğru olabilir. Fazla şekerli yiyecekler yemek kan şekeri seviyenizi yükseltir, bu da sinirlerde ve sinirleri besleyen kan damarlarında hasara neden olur.

RAFİNE TATLILAR

İşlenmiş tahılların glisemik indeksi yüksektir, yani kan şekerini de artırabilirler. Kan şekerinizi kontrol etmek aslında diyabetle ilişkili, el uyuşmalarını önlemek için yapabileceğiniz en iyi yöntemdir. Bu yüzden çok önemlidir. Diyetinizin glisemik etkisini iyileştirmek, alınması gereken önemli bir önlemdir.

TRANS VE DOYMUŞ YAĞ

Sağlıksız yağlar olarak bilinen trans yağlar, çoğu yağlı et ve yüksek yağlı süt ürünlerinde bulunabilir. Aşırı tüketildiğinde, bu yağlar iltihaplanmaya yol açar ve her ikisi de karpal tünel sendromunu şiddetlendiren tip 2 diyabet riskini artırır. Bunun yerine, yağlı protein kaynaklarını daha yalın seçeneklerle veya otla beslenen proteinlerle değiştirebilirsiniz. Orta derecede kalp sağlıklı, çoklu doymamış omega-3 yağ asidi, avokado gibi tekli doymamış yağlar ve hindistan cevizi yağı gibi doymuş yağlar yemek iyi alternatifler olabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster