Foto GaleriYaşamİstanbul'a yakın tatil yerleri

İstanbul'a yakın tatil yerleri

1 / 31 İstanbul'a yakın tatil yerleri
02 Mayıs 2018 - 14:13

İstanbul'a yakın tatil yerleri mega şehirden uzaklaşmak isteyenlerin ilk tercihi oluyor. İstanbul çevresinde turizm potansiyeli yüksek tatil yerleri ile çevrili.

Kent yaşamından bunalan ve dinlenmek isteyen insanlar İstanbul'a yakın tatil yerlerini merak ediyor.

AĞVA

İstanbul'un Şile ilçesine bağlı Ağva beldesi her mevsim farklı bir güzellik sunuyor. Tarihte de pek çok uygarlığın geçiş yeri olan Ağva, Latince'de "iki dere arasında kurulmuş köy" anlamına geliyor. Karadeniz'e dökülen Göksu ve Yeşilçay derelerinin arasında yer alan Ağva'da tatil yapmak tüm isteklerinize karşılık verecektir. Tarih boyunca Roma, Ceneviz, Bizans, Osmanlı, Hititler ve Frigler gibi medeniyetlerin yaşadığı Ağva'da bu medeniyetlerden kalan tarihi yapı ve kalıntıları görmeniz mümkün. Tarihe meraklıysanız Kalemköy hala tarihin izlerini taşıyor. Burada Hitit ve Frigler'den kalma kalıntıları, Bizans ve Roma mezarlarını görebilirsiniz. Yine tarihi dokusuyla dikkat çeken Hacıllı Köyü, Akçakese Köyü, Karamandere Köyü, Hasanlı Köyü, İsa Köy, Çataklı Köyü ve Yakuplu Köyü de Osmanlı döneminde buraya yerleşen Türkmenlerden izler taşıyor.

İki nehir ortasına kurulan Ağva'da yeşilin içerisinde rahatlatıcı bir tatil yapmanız mümkün. Göksu ve Yeşilçay derelerinde kano ya da deniz bisikleti ile dolaşabilir, doğanın ortasında huzur bulabilirsiniz. Öte yandan denize girmek, yazın sıcağında kendini soğuk sulara bırakmak isteyenler de Ağva'da tatil yapmayı tercih edebilir. Burada Kilimli ve Kadırga Koyları denizcilerin uğraması gereken yerler arasında. Özellikle yaz günlerinde bu koylarda hem piknik yapabilir, hem de denizin tadını çıkarabilirsiniz.  

Ağva'da tatil yerlerini tercih etmeniz durumunda bisikletle gezebilir, nehir turlarına katılabilir, balık tutarak rahatlayabilir, fotoğraf makinenizi alarak eşsiz manzarayı fotoğraflayabilir, trekking yapabilir, bölgede yer alan mağaraları görebilirsiniz. Buraya gitmeniz halinde Saklı Gök ve Onbir Gölleri de ziyaret edebilirsiniz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster