Foto GaleriYaşamGiydiklerimiz, psikolojimizi nasıl etkiliyor?

Giydiklerimiz, psikolojimizi nasıl etkiliyor?

1 / 14 Giydiklerimiz, psikolojimizi nasıl etkiliyor?
25 Ağustos 2021 - 14:49

“Stil kullanmasını bilen için muazzam bir güçtür.” diyen Psikolog ve Stil Danışmanı Rana Kutvan, gerçek stil sahibi bir insanın, kişiliğinin tüm yönlerini aynı pota altında eritip özüne uygun giyinen bir insan olacağını ve giydikleriyle iç dünyasını yansıtacağını söylüyor. Peki giydiklerimiz ruh halimizi nasıl etkiliyor? Tek tip giyinilen kurumlarda çalışanların daha iyi veya daha kötü performans sergilediğini söyleyebilir miyiz? Politikacıların veya ünlü iş adamlarının aynı tarzda veya renkte gardıroba sahip olması insanlar üzerindeki etkilerini nasıl şekillendiriyor? Markaların yarattığı koleksiyonlar, mükemmel vücut algısını ve dolayısıyla özgüvenimizi nasıl etkiliyor? 

Giydiklerimiz hem renk hem stil olarak ruh halimizi ve günümüzü nasıl etkiliyor?

Giysilerimizin hem kendi duygu durumumuz hem de başkalarının bizi nasıl algıladıkları üzerinde etkileri vardır. Giysilerimiz bize kendimizi güçlü hissettirebilir, özgüven seviyemizi artırabilir. Örneğin bir iş görüşmesine gittiğinizde giydiğiniz kıyafetler sayesinde kendinizi iyi hissediyor oluşunuz, iş görüşmesinin de iyi geçmesine yardımcı olabilir. Amerika’da kadınlar için olan cam tavanların yavaş yavaş kırılmaya başladığı 1980’li yılların sonunda Donna Karan gibi moda devleri tarafından tasarlanan “power suit” (güç takım elbisesi) gibi kıyafetlerin vaat ettiği tam da budur. Karan’ın o yıllardaki reklamlarında, Karan tarafından tasarlanmış takım elbiselerini giyen iş kadınları kıyafetlerinin etkisiyle kendine güvenen tavırlar sergilerler.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster