Foto GaleriGündemFelaket kapıda! Uzmanlar dikkat çekiyor: Erken uyarı...

Felaket kapıda! Uzmanlar dikkat çekiyor: Erken uyarı...

4 / 6 Felaket kapıda! Uzmanlar dikkat çekiyor: Erken uyarı...
11 Ekim 2021 - 15:57

'CAN VE MAL KAYIPLARINI ÖNLEYEBİLİRİZ'

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen ise, sel için erken uyarı sisteminin önemini anlatırken yaz aylarında Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketi üzerinden bir örnek veriyor. Bozkurt'ta yaşanan sel felaketinin öncesinde yağış miktarının modellenmesi ve hesaplanmasıyla yağışın hangi şiddetle akacağını tahmin edip vatandaşları bilgilendirmenin mümkün olduğunu fakat yapıları korumanın mümkün olmadığını söylüyor.

Erken uyarı sistemi ile can ve mal kayıplarının önlenebileceğine, hasar miktarının azaltılabileceğine dikkat çeken Doç. Dr. Bülent Özmen, bir diğer afet çeşidi olan depreme de değiniyor. Deprem için uygulanan erken uyarı sisteminin deprem sonrasında oluşması muhtemel yangın, doğalgaz patlaması ve çeşitli ikincil afetlerden koruduğunu söylüyor. Sel için önceden haber veren erken uyarı sistemi, deprem için afet olduktan sonra devreye giren bir sistemdir. Bu konu hakkında uzmanların ortak bir görüş paylaştığını söylemek mümkün.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster