Foto GaleriGündemFelaket kapıda! Uzmanlar dikkat çekiyor: Erken uyarı...

Felaket kapıda! Uzmanlar dikkat çekiyor: Erken uyarı...

3 / 6 Felaket kapıda! Uzmanlar dikkat çekiyor: Erken uyarı...
11 Ekim 2021 - 15:57

'SEL FELAKETİNDEN TAM KORUNMAK İÇİN YETERLİ DEĞİL'

Son zamanlarda ülke genelinde yaşadığımız sel felaketlerini ve bu felaketlerin beraberinde getirdiği can kayıplarının yarattığı durumu düşündüğümüzde, erken uyarı sistemi oldukça önemli bir sistem. Ancak hiçbir sistemin tam koruma sağlamadığını söyleyen Prof. Dr. Şerif Barış, sel felaketinin geleceğini önceden öğrenen vatandaşın afet yaşanmadan bulunduğu bölgeyi tahliye edebileceğini ama önemli olanın sel felaketinin yaşanabileceği yerleri yerleşim yeri olarak seçmemek olduğunu vurguluyor.

'SİSTEMİN AMACI VATANDAŞLARI DEĞİL, YETKİLİLERİ UYARMAKTIR'

Türkiye'deki mevcut erken uyarı sisteminin nasıl işlediğine değinen Prof. Dr. Şerif Barış, "Türkiye'de uygulanan erken uyarı sistemi tamamen farklıdır. Mesela, Japonya'da uygulanan erken uyarı sistemi ile Türkiye'deki model aynı değil. Türkiye'deki erken uyarı sisteminin amacı önce yetkilileri bilgilendirmektir" diyor. Prof. Dr. Barış, Japonya'daki erken uyarı sisteminin, deprem olduktan sonra tsunami olacağını birer dakikalık fark ile mesaj şeklinde ilettiğini ve vatandaşların da bu afete karşı ne yapacağı konusunda bilinçli olduğunun altını çiziyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster