Foto GaleriGündemFelaket kapıda! Uzmanlar dikkat çekiyor: Erken uyarı...

Felaket kapıda! Uzmanlar dikkat çekiyor: Erken uyarı...

2 / 6 Felaket kapıda! Uzmanlar dikkat çekiyor: Erken uyarı...
11 Ekim 2021 - 15:57

Dünya genelinde iklim değişikliğinin beraberinde getirdiği doğal afetlerin sayısında bir artış yaşanıyor. Türkiye de bu yıl Karadeniz Bölgesi'nde meydana gelen sel felaketlerinin acısını derinden yaşadı. Peki afetlerin önüne geçmek için ne tür tedbirler alınmalı? Erken uyarı sistemleri yeterli korumayı sağlayabilir mi?

'ERKEN UYARI SİSTEMİ HER AFET İÇİN FARKLIDIR'

Milliyet'ten Betül Yasemin Keskin'in derlediği göre; Erken uyarı sisteminin birbirinden farklı modelleri olabildiği gibi, her bir afet için uygulanan uyarı sistemleri de birbirinden farklı. Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, meteorolojik afetlerde erken uyarı sisteminin çok önemli olduğunu ve bu sistemi kullanarak vatandaşları önceden haberdar etmenin mümkün olduğunu söylüyor. Deprem için durumun daha farklı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Şerif Barış, "Deprem olmadan önce vatandaşları erken uyarı sistemi ile bilgilendirmek mümkün değildir" diyor.

Erken uyarı sisteminin deprem olduktan sonra devreye girdiğini söyleyen Prof. Dr. Şerif Barış, bütün erken uyarı sistemlerinin aynı formatta olmadığının altını çiziyor. Depremle ilgili erken uyarı sisteminin yalnızca belirli kuruluşlar tarafından kullanıldığını söyleyen Prof. Dr. Barış, deprem afetinden önce vatandaşları bilgilendiren bir erken uyarı sistemi teknolojisinin henüz olmadığını söylüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster