Foto GaleriEkonomiFaizler inmeye devam ediyor

Faizler inmeye devam ediyor

5 / 18 Faizler inmeye devam ediyor
02 Ekim 2019 - 16:20

Faizlerin yüksekliğine ve doların güçlü kalmasına olan alerjisi ile tanınan ve Fed Başkanı Jeremy Powell’a faiz indirmediği için sert sözler söyleyen Trump’msa ECB ve diğer merkez bankaları faiz indirdikçe hiddeti iyice artıyor. Trump artık hakarete varan sözlerle Fed ile Başkanı Powell’ı hedefe koyuyor ve Fed’den faizi sıfıra ya da altına düşürmesini istiyor.

Uluslararası piyasalar için 12-18 Eylül ilginç bir dönemeçti. 12 Eylül’de ECB, Euro Bölgesi ekonomisini ivmelendirmek için merakla beklenen programını açıkladı. ECB temel mevduat faizini 10 baz puan düşürerek yüzde -0,5’e düşürürken, politika faizini değiştirmeden yüzde 0,25’te bıraktı. Yeni bir varlık alım programı başlatan ECB, kasım ayından başlayarak her ay 20 milyar euro değerinde tahvil alımı yapacak. Banka böylece daha önceki tahvil alım programını sona erdirdikten dokuz ay sonra yeni bir agresif program başlatmış oldu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster