Foto GaleriGündemDünyaya umut olan 5 aşının özellikleri

Dünyaya umut olan 5 aşının özellikleri

5 / 7 Dünyaya umut olan 5 aşının özellikleri
27 Kasım 2020 - 15:53

mRNA aşılarının üretim koşullarından transfer ve ülkelerde depolanma koşulları, son kullanıcıya ulaşıncaya kadar oldukça düşük sıcaklıklarda saklanmaları gerekiyor. Prof. Fikrettin Şahin, bu sorunun aşının formülündeki bir değişiklikle önümüzdeki dönemde giderileceği görüşünde:

"Eminim ki bütün ülkeler tedbirlerini alıyor. Eksi 20 depolar gibi eksi 70 depolar da kısa sürede inşa edilecektir. Diğer taraftan bu aşılarda formüllerinde birtakım değişikliklere gidilerek, saklamayla ve depolamayla ilgili sorunun yakın zamanda çözüleceğine inanıyorum. Üretici firmanın açıklamaları da bu yönde."

Biyoteknolojik ve geleneksel aşılar

İngiltere ve Rusya'nın ürettiği aşılar da biyoteknolojik. İnsanlarda basit soğuk algınlığına yol açan bir adenovirüsün zayıflatılmış ve kendini çoğaltamayan bir versiyonunu içeriyor. Bu aşılar 20 derecelik soğuk zincirde saklanabiliyor.

Çin'in ürettiği aşı ise inaktif yani geleneksel aşı grubuna giriyor. Prof. Fikrettin Şahin dünyada yaygın olarak kullanılan aşıların geleneksel olduğunu belirtiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster