Foto GaleriYaşamDünyanın yüzde 95'inin bu hastalıkla başı dertte! En önemli semptomları...

Dünyanın yüzde 95'inin bu hastalıkla başı dertte! En önemli semptomları...

2 / 8 Dünyanın yüzde 95'inin bu hastalıkla başı dertte! En önemli semptomları...
24 Kasım 2022 - 16:23

Konferansa Prof. Dr. Mustafa Cesur, Prof. Dr. Alper Sönmez, Doç. Dr. Cüneyd Anıl, Diyetisyen Evrim Güngör gibi alanında uzman hekimler katıldı.

Prof. Dr. Alper Sönmez, diyabet hastalığının tüm dünyanın ve Türkiye’nin karşılaştığı en önemli sorunlardan bir tanesi olduğunu söyledi. Genel anlamda kan şekerinin yüksekliği ile kendini gösteren bir hastalık olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sönmez, “Kişiler diyabetin kan şekerinin yüksekliği ile kendini gösteren bir hastalık olduğunu bilir ama aslında kümelenmiş bir hastalıktır. Vücudun metabolizmasının genel bir sağlıksız işleyişi yüzünden başta kan şekeri beraberinde çoğu defa kan basıncı, kan yağlarının yüksek olduğu hemen her defasında da özellikle Tip-2 diyabet için söylüyorum; buna obezitenin eşlik ettiği bir sorundur. Tip-2 diyabet Türkiye’nin ve dünyanın yüzde 90-95’inin hastalığıdır. Yüzde 10-15’lik bir kısımda da Tip-1 diyabet görülmektedir” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster