Foto GaleriSeyahatDünyanın dört bir yanından ilginç gelenekler: 22 ülke, 22 farklı gelenek

Dünyanın dört bir yanından ilginç gelenekler: 22 ülke, 22 farklı gelenek

7 / 24 Dünyanın dört bir yanından ilginç gelenekler: 22 ülke, 22 farklı gelenek
20 Nisan 2020 - 09:46

6- İtalya gelenekleri

Ye, Dua Et, Sev maceranın ‘Ye’ bölümündeysen bir sonraki geleneğimize uyman çok kolay olacak. İran’dakinin aksine, İtalya’dayken tabağında hiç yemek bırakmamalısın; yoksa ev sahibin hazırladığı yemeği beğenmediğini düşünebilir.

Yemeğinin her bir lokmasından büyük zevk aldığını göstermenin en iyi yolu ‘scarpetta’ yapmaktır. Tam karşılığı ‘küçük ayakkabı’ olan scarpetta, aslında tabakta kalan sosa batırmak için kopardığımız küçük bir ekmek parçasıdır. Bu küçük ayakkabı tüm tabağı dolaşır ve sonunda tabağı yeni yıkanmış gibi tertemiz hale getirir.

Tatlı olarak cappuccino içmek için hemen heveslenmesen iyi olur. İtalyanlar hazımsızlığa yol açmasın diye dolu mideyle sıcak süt içmemeleri gerektiğini iyi biliyorlar. Bu yüzden sabah saatleri geçtikten sonra köpüklü herhangi bir kahve içmekten uzak durmalı ve tercihini caffé (tek porsiyonluk espresso için kullanılan klasik bir tabir) yönünde kullanmalısın.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster