Foto GaleriGündemDev proje böyle görüntülendi! Türkiye'nin en büyüğü...

Dev proje böyle görüntülendi! Türkiye'nin en büyüğü...

5 / 6 Dev proje böyle görüntülendi! Türkiye'nin en büyüğü...
11 Haziran 2021 - 13:56

YERLİLİK ORANI YÜZDE 70'İN ÜZERİNDE

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Dün altın madeni için temel attık. Bugün burada güneş enerjisi santralimizin temelini atıyoruz. Daha fazla yerli ve yenilebilir enerji diyoruz. Türkiye'nin en büyüğü olacak projede önemli aşamaya şahitlik edeceğiz. YEKA yarışmasına Konya'da başlamıştık. Burası bizim ilk göz ağrımız. Küçük ve orta ölçekli yatırımcıları da daha çok dahil etmek istiyoruz. Yılın son çeyreğinde yeni bir YEKA RES yapmayı düşünüyoruz. ABD, Japonya ve Kore'den daha çok güneş paneli üretiyoruz. Panellerin yerlilik oranı yüzde 70'lerin üzerinde. Enerji sistemlerinde merkez ülke Türkiye diye attığımız adımın en güzel örneği" ifadesinde bulundu. 

BİRİNCİ FAZ TAMAMLANDI

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu , "Ülkemizin yerli ve yenilenebilir enerji atılımı açısından tarihi bir günü yaşıyoruz. Türkiye enerji alanında yeni bir sayfa açmış oldu" dedi. Kalyoncu, "Santralimizin birinci fazını tamamladık. Santralimizin Türkiye'nin şu anda en büyük güneş enerjisi üretim merkezi olduğunu ifade etmek istiyorum. Tamamı devreye girdiğinde Avrupa'nın en büyük dünyanın ise en büyük 5 santralinden biri olacak." ifadelerini kullandı.

Cemal Kalyoncu, "19 Ağustos 2020 tarihinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle Ankara'da Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikamızı açtık. AR-GE dahil güneş paneli üretiminin tüm aşamalarını tek çatı altında toplayan ve bu özelliğiyle dünyada ilk ve tek olan fabrikamız sadece panelleri üretmek için değil bu alanda Türkiye'yi ileriye taşıyacak teknolojiyi geliştirmek için de faaliyete başladı." dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster