Foto GaleriGündemÇocuklar arasında korona vakaları 3 kat arttı!

Çocuklar arasında korona vakaları 3 kat arttı!

3 / 8 Çocuklar arasında korona vakaları 3 kat arttı!
31 Aralık 2021 - 13:07

'10 GÜNDÜR ÇOCUK HASTALARDA ARTIŞ VAR'

Korona virüs açısından yoğun dönem geçirildiğini belirten Uzm. Dr. Yılmaz, “Bir ara Kovid açısından rahatlamıştık ama son 10 gündür çocuk hasta sayılarımızda çok ciddi bir artış var. Geçen haftaya kıyasla poliklinik sayımız 2-3 kat artmış durumda. Kendim de bizzat poliklinikte görev yaptığım için gözlemleyebiliyorum, okullarda kapanan sınıfların sayısı, temaslı öğrencilerin sayısı da çok artmış durumda.

Çocuklarda bu kadar artış niye? Çünkü erişkinlerde de vaka sayısı çok fazla arttı zaten. Bununla da ilgili. Bu artış çocuklara da yansıyor. Bir taraftan son 3 haftadır ülke genelinde influenza vakalarında, mevsimsel grip vakalarında da çok artış var. İkisini de birbirinden ayırmak mümkün değil ancak PCR testiyle ayırabiliyoruz bunları. O yüzden şu dönem bir hastalık mevsimi bizim için. Çok fazla sayıda hastamız var. Biz de poliklinik olarak yoğunluğumuzun en üst noktalarındayız. Sevindirici tarafı, çocuklar açısından hastaneye yatışlarda ciddi bir artış görmedik. İlerleyen dönemde, birkaç hafta sonra nasıl olur onu çok kestiremiyoruz ama şu an çocuklar genel olarak bunu mevsimsel grip gibi geçiriyorlar. Ayırmak açısından mutlaka testlerinin yapılması lazım” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster